Dostawa pod drzwi w 24h
Składniki: 500 gr. łososia 1 łyżka oliwy z oliwek 200 gr. młodego szpinaku Sałata Pomarańczowa: 1 bulwa kopru włoskiego wraz z liśćmi 2 pomarańcze, obrane i pokrojone w segmenty 12 oliwek czarnych 1 łyżka posiekanego szczypiorku 3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka ostrej musztardy, Dijon ½ łyżeczki cukru pudru Czas przygotowania: ok. 15 - 20 minut Metoda grillowania: Bezpośrednia Dla: 4 osób |
Przygotowanie:
Sałata: Na początek oberwij wszystkie liście z kopru włoskiego i drobno je posiekaj, aby uzyskać 1 łyżeczkę posiekanej natki. Bulwę kopru pokrój na cieniutkie paseczki. Dodaj koper do misy razem z segmentami z pomarańczy, oliwkami i posiekanym szczypiorkiem. Do osobnej miseczki wlej oliwę, sok z cytryny, musztardę, cukier puder, sól i pieprz i wymieszaj całość. To będzie Twój dressing do sałaty.
Łosoś: Filet pokrój w paski grubości 1cm. Skrop wszystko oliwą, dopraw solą i pieprzem i grilluj metodą bezpośrednią z jednej i drugiej strony ok.1 min. Łosoś powinien być delikatnie ścięty.
Aby przygotować talerz na początek ułóż młode liście świeżego szpinaku, na to dodaj sałatę z pomarańczy i kopru włoskiego, polaną dressingiem a na sam wierzch wyłóż grillowane płaty z łososia.
Więcej przepisów na grilla znajdziesz w książce "Przyjęcia Barbecue przy grillu"
Polecany grill: Performer Premium GBS 57cm
Akcesoria: Łopatka do ryb