Kawałki drewna Hickory
Kawałki drewna do wędzenia są podstawowym asortymentem wszystkich miłośników wędzonych potraw. Ten niepozorny dodatek sprawia, że nawet zwykłe danie nabiera wyjątkowego posmaku, którego nie można porównać z niczym innym.
Szeroka gama produktów firmy Weber w zakresie drewna do wędzenia pozwala na dobranie odpowiednich dla siebie walorów smakowych. Szczelnie zapakowane kawałki drewna Hickory sprawdzą się szczególnie w potrawach z wołowiny, wieprzowiny i drobiu, wydobywając z nich to, co najlepsze.
Kawałki przed użyciem należy odpowiednio przygotować - na pół godziny przed grillowaniem należy namoczyć je w letniej wodzie, a następnie dodać podczas smażenia. Moment, w którym drewna powinny znaleźć się na grillu, w pełni zależy od Ciebie - jeśli chcesz uzyskać mocniejszy posmak drewna, dodaj je na początku smażenia, jeśli mniej - pod koniec. Ponadto dodanie większej ilości kawałków wzmacnia posmak wędzenia. Można je używać w wędzarniach lub grillach węglowych.