Drewienka do wędzenia - Jabłoń
By nadać Twoim potrawom niepowtarzalnego smaku, możesz je dobrze doprawić, zamarynować, dodać sosu. Jest jednak łatwiejszy sposób - możesz dodać do węgla na grillu drewienka o wędzenia jabłoń, by otrzymać niepowtarzalny smak i aromat Twoich potraw.
Wędzenie potraw na aromacie jabłoni sprawia, że otrzymują one lekko owocowy, słodkawy posmak. Idealnie skomponuje się z drobiem, dodając mu lekko brązowego koloru. Ponadto nadaje lekkości tłustym potrawom sprawiając, że staję się one soczyste i smaczne.
Drewienka należy przed podaniem namoczyć przez około 30 minut w wodzie. Następnie dodać je do węgla - im szybciej to zrobisz, tym mocniejszy otrzymasz aromat grillowanych potraw. Produkt został zamknięty w poręcznym opakowaniu, które zapewnia zachowanie aromatu drewienek na dłużej.